Bladerdeegkrullen met lam

INGREDIËNTEN

  • 300 g mager lamsgehakt
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 2 geplette knoflooktenen
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 1 mespunt komijnpoeder
  • 1 geraspte kleine courgette
  • 2 vellen bladerdeeg van 320 g
  • 50 g geraspte mozzarella
  • 1 losgeklopt ei

BEREIDING

  • Verwarm een grote bakpan met antiaanbaklaag tot ze goed warm is. Doe het lamsgehakt, de ui en specerijen erin en kruid met peper en zout. Bak 10 minuten op een middelmatig vuur en roer regelmatig om tot wanneer het lamsgehakt mooi bruin ziet.
  • Haal de pan van het vuur en doe de courgette erbij.
  • Leg de vellen bladerdeeg op elkaar (liefst met bakpapier ertussen) op een grote bakplaat bedekt met bakpapier of aluminiumfolie.
  • Leg een groot bord te midden op het bladerdeeg en snijd er twee grote cirkels mee uit. Neem de bovenste cirkel bladerdeeg weg.
  • Verdeel het lamsgehakt over de onderste cirkel bladerdeeg en bestrooi met de mozzarella. Leg de andere cirkel bladerdeeg erop. Verwarm de oven voor op 200 °C (180 °C heteluchtoven).
  • Neem een glas en plaats dat voorzichtig in het midden van het bladerdeeg. Snijd met een mes of schaar repen van het bladerdeeg, startend vanaf het glas richting de rand van het deeg.
  • Neem elke reep vast en geef er voorzichtig een draai aan. Strijk deze krullen bladerdeeg in met wat losgeklopt ei en plaats 20 minuten in de oven.
  • Serveer onmiddellijk.

I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 25 minuten

Bereiding: 20 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4