Gemarineerde lamskoteletjes met puree van tuinbonen

INGREDIËNTEN

  • 4 magere lamskoteletjes
  • 1 koffielepel fijngehakte verse rozemarijn
  • 1 grote knoflookteen, gepeld en geplet
  • ½ kleine citroen, het sap ervan
  • 2 eetlepels koolzaad- of olijfolie
  • 300 g verse tuinbonen (reeds gedopt) of 900 g verse hele tuinbonen (kunnen ook vervangen worden door erwtjes)
  • 2 eetlepels verse room
  • 3 eetlepels fijngehakte verse munt

BEREIDING

  • Doe de rozemarijn, knoflook, citroensap, olie, wat peper en zout in een kommetje en vermeng. Strijk de lamskoteletten er aan beide kanten mee in. Dek ze af en laat 20 minuten marineren in de koelkast.
  • Verwarm een bakpan. Verwijder de overtollige marinade van de lamskoteletjes en bak ze 6 tot 8 minuten aan elke kant. Je kunt de koteletjes ook op de barbecue klaarmaken. Eens gebakken, leg ze op een warm bord.
  • Breng intussen een grote kookpot met water aan de kook. Voeg de tuinbonen eraan toe en laat 3 tot 4 minuten koken. Laat ze uitlekken en spoel ze af onder koud water tot wanneer ze koud genoeg zijn om de peulen te verwijderen en de buitenste schilletjes van elke boon te halen.
  • Doe de tuinbonen in een kookpot, verwarm ze heel even opnieuw en plet ze met een aardappelstamper. Haal ze van het vuur, kruid met peper en zout en voeg er de room en verse munt aan toe.
  • Lepel de puree van tuinbonen op een groot warm bord, leg de lamskoteletjes erop en serveer onmiddellijk.

Tips en kooktijden

AANTAL PERSONEN: 

2