Gevulde lamsbout met pancetta en salie

INGREDIËNTEN

  • 1,3 kg opengevouwen magere lamsbout (vraag aan je slager om het te snijden voor een rollade)
  • 4 tot 6 grote bladeren verse salie, fijngehakt
  • 50 g reepjes spek of blokjes pancetta, fijngesneden
  • Versgemalen zwarte peper
  • 1 koffielepel knoflookzout
  • 2 eetlepels koolzaad- of olijfolie

BEREIDING

  • Doe de salie, fijngesneden reepjes spek of blokjes pancetta in een kommetje en vermeng.
  • Verwarm de oven voor op 220°C (200°C heteluchtoven).
  • Leg het lamsvlees op een grote snijplank, kruid met peper en zout en maak meerdere inkervingen in het vlees. Verdeel de mengeling met de salie over de beide kanten van het vlees en zorg ervoor dat de inkervingen goed gevuld zijn. Giet er een straaltje olie over.
  • Steek 2 lange metalen of houten spiesen (die je eerst 20 minuten in water hebt gedompeld) kriskras doorheen het lamsvlees.
  • Leg het lamsvlees onmiddellijk op de ovenrooster (plaats er een bakplaat onder om de vleesjus op te vangen) gedurende 50 tot 60 minuten, draai het vlees regelmatig om.
  • Je kunt het vlees ook op de barbecue klaarmaken, maar zorg ervoor dat het niet te dicht tegen de houtskool ligt. Reken 40 tot 50 minuten wanneer je het op de barbecue klaarmaakt.
  • Snij het vlees in plakjes en serveer met een salade.

Tips en kooktijden

AANTAL PERSONEN: 

6