Doe de blokjes rundvlees in een grote kom en kruid ze met peper en zout.
Verwarm olie in een grote pan met antiaanbaklaag en bak er het rundvlees 3 tot 4 minuten in aan tot wanneer het overal mooi bruin ziet. Doe dit vervolgens in een grote stoofpot.
In dezelfde pan van het vlees, stoof er de uien en de knoflook (eventueel), samen met de karwijzaadjes en het laurierblad, 1 tot 2 minuten in aan tot wanneer de uien lichtbruin zien. Doe dit vervolgens bij het vlees in de stoofpot.
Voeg er de bouillon, tomatenblokjes en tomatenpuree aan toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 1 tot 1 ½ uur pruttelen op een zacht vuur.
Vermeng de maizena met 60 ml koud water en giet dit al roerend bij de goulash.
Breng opnieuw aan de kook en roer regelmatig alles goed om. Zet het vuur lager en laat nog 5 minuten pruttelen.
Werk de goulash af met verse peterselie, een toefje zure room en serveer met aardappelen of pasta.