Wortelen in marsalasaus:
Was, droog en versnipper de peterselie.
Zeef het broodkruim.
Pel de knoflook en hak fijn. Verwijder wel eerst de kiemen.
Meng de zachte boter in een kom met de peterselie, de knoflook en het broodkruim. Voeg er de tijm aan toe en breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Bak de lamscarré 15 minuten in de oven.
Smeer de persillade over de carré en zet het vlees enkele minuten onder de grill. Zo krijg je een krokant korstje.
Haal de carré uit de oven en laat het vlees 5 minuten rusten.
Versnijd de carré, leg twee koteletten op elk bord en gebruik de jus als saus.
Wortelen in marsalasaus:
Schil de wortelen en snijd ze met een mandoline in plakjes van 2 mm. Laat het uiteinde aan het loof hangen.
Smelt de boter en voeg er de wortelen aan toe. Stoof de wortelen even aan en doe er dan de geplette korianderzaadjes bij.
Giet er de marsala bij, kruid af met zout en suiker.
Zet een deksel op de pan en laat dit nog 3 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Voeg bouillon toe naar wens.
AANTAL PERSONEN: