450 g magere lamsschouder of lamsbout in blokjes gesneden van 2,5 cm
2 eetlepels olie
2 middelgrote uien, gepeld en in ringen gesneden
2 knoflooktenen, gepeld en geplet
1 stuk verse gember van 2,5 cm, geschild en fijngehakt of geraspt
1 kaneelstok
1 koffielepel chilipoeder
1 eetlepel gemalen koriander
2 koffielepels garam masala
1 koffielepel gemalen kurkuma
1 blik van 400 g tomaten in stukjes
2 eetlepels tomatenpuree
450 ml warme lamsbouillon
6 kleine nieuwe aardappelen, in twee gesneden
100 g bloemkool, in roosjes gesneden
Yoghurt natuur, voor de afwerking
Verse korianderblaadjes, voor de afwerking
BEREIDING
Verwarm de helft van de olie in een grote pan met antiaanbaklaag en bak er beetje bij beetje gedurende 3 tot 4 minuten de lamsblokjes in aan. Doe ze vervolgens in een stoofpot van 1,2 liter inhoud.
Doe de rest van de olie in de pan en bak er de ui, knoflook, gember en kruiden 3 tot 4 minuten in aan of tot wanneer alles zacht is en goudbruin ziet. Doe dit vervolgens in de stoofpot.
Voeg ook de tomaten, tomatenpuree en bouillon eraan toe. Breng aan de kook, dek de stoofpot af en laat 2 uur sudderen of tot wanneer het lamsvlees mals is. Roer alles regelmatig om en breng eventueel verder op smaak.
Doe de aardappelen en bloemkool erbij, dek de stoofpot af en laat opnieuw 30 minuten sudderen.
Haal de stoofpot van het vuur, verwijder de kaneelstok en werk af met de yoghurt en verse koriander.
Serveer met basmatirijst, enkele Indiase relishes, papadums of naanbrood.