Lamscurry rogan josh

INGREDIËNTEN

  • 450 g magere lamsschouder of lamsbout in blokjes gesneden van 2,5 cm
  • 2 eetlepels olie
  • 2 middelgrote uien, gepeld en in ringen gesneden
  • 2 knoflooktenen, gepeld en geplet
  • 1 stuk verse gember van 2,5 cm, geschild en fijngehakt of geraspt
  • 1 kaneelstok
  • 1 koffielepel chilipoeder
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 2 koffielepels garam masala
  • 1 koffielepel gemalen kurkuma
  • 1 blik van 400 g tomaten in stukjes
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 450 ml warme lamsbouillon
  • 6 kleine nieuwe aardappelen, in twee gesneden
  • 100 g bloemkool, in roosjes gesneden
  • Yoghurt natuur, voor de afwerking
  • Verse korianderblaadjes, voor de afwerking

BEREIDING

  • Verwarm de helft van de olie in een grote pan met antiaanbaklaag en bak er beetje bij beetje gedurende 3 tot 4 minuten de lamsblokjes in aan. Doe ze vervolgens in een stoofpot van 1,2 liter inhoud.
  • Doe de rest van de olie in de pan en bak er de ui, knoflook, gember en kruiden 3 tot 4 minuten in aan of tot wanneer alles zacht is en goudbruin ziet. Doe dit vervolgens in de stoofpot.
  • Voeg ook de tomaten, tomatenpuree en bouillon eraan toe. Breng aan de kook, dek de stoofpot af en laat 2 uur sudderen of tot wanneer het lamsvlees mals is. Roer alles regelmatig om en breng eventueel verder op smaak.
  • Doe de aardappelen en bloemkool erbij, dek de stoofpot af en laat opnieuw 30 minuten sudderen.
  • Haal de stoofpot van het vuur, verwijder de kaneelstok en werk af met de yoghurt en verse koriander.
  • Serveer met basmatirijst, enkele Indiase relishes, papadums of naanbrood.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 2 uur en 30 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4