Lamskoteletjes met peper 

INGREDIËNTEN

  • 4 magere lamskoteletten
  • 2 koffielepels zwarte peperbollen, geplet
  • 1 koffielepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngehakt
  • 150 ml warme lamsbouillon
  • 1 eetlepel rode aalbessengelei
  • 1 klontje ongezouten boter

BEREIDING

  • Vermeng de geplette peperbollen met de tijm in een klein kommetje en doe deze mengeling vervolgens in een groot diep bord.
  • Leg de koteletten op een snijplank, kruid ze met zout en wentel ze aan beide kanten in de pepermengeling.
  • Verwarm de zonnebloemolie in een bakpan met antiaanbaklaag en bak er de koteletten aan elke kant 6 tot 8 minuten in aan.
  • Doe de fijngehakte ui in de pan en stoof 3 tot 4 minuten aan tot wanneer die zacht is en licht gekleurd.
  • Voeg de lamsbouillon en de rode aalbessengelei eraan toe, breng aan de kook en laat 5 tot 6 minuten inkoken tot wanneer de saus voor de helft is ingekookt. Haal de pan van het vuur, voeg de boter eraan toe en klop deze onder de saus.
  • Serveer de lamskoteletjes met de saus, aardappelpuree met parmezaan en seizoensgroenten.

Tips en kooktijden

Als het weer het toelaat, kun je deze lamskoteletjes ook op de barbecue klaarmaken. Trek er 12 tot 16 minuten voor uit en draai ze regelmatig om.

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 30 minuten

AANTAL PERSONEN: 

2