Lamssteak met madrascurry, rode ui, koriander en gestoofde venkel
INGREDIËNTEN
2 magere en ontbeende lamssteaks of steaks van lamsbout
2 eetlepels madras currypasta
1 middelgrote rode ui, gepeld en fijngehakt
2 eetlepels koud water
1 eetlepel fijngehakte verse koriander
Voor de gestoofde venkel:
1 tot 2 grote bollen venkel, schoongemaakt en in vier gesneden
300 ml warme groentebouillon of kippenbouillon
50 g ongezouten boter, in blokjes gesneden
1 koffielepel hele komijnzaadjes
BEREIDING
Voor de gestoofde venkel: leg de kwartjes venkel in een ondiepe kookpot, voeg er de bouillon, boter en komijnzaadjes aan toe en kruid met peper zout. Breng aan de kook, zet het vuur lager, dek af met aluminiumfolie en laat 30 tot 35 minuten sudderen; draai de stukken venkel regelmatig om tot wanneer het grootste deel van het kookvocht verdampt is.
Leg de steaks in een diep bord, kruid met peper en zout en wrijf ze aan beide kanten in met de currypasta.
Verwarm olie in een grote bakpan met antiaanbaklaag en bak de steaks er aan elke kant 6 tot 8 minuten in aan. Leg ze vervolgens op een warm bord en dek af met aluminiumfolie.
Doe de fijngehakte ui in de bakpan, samen met het water, en stoof 3 tot 4 minuten aan tot wanneer de stukjes ui zacht zijn en gekaramelliseerd.
Haal de pan van het vuur en voeg er de koriander en de vleesjus van op het bord aan toe.
Bordpresentatie: werk elke steak af met deze saus van ui en koriander en serveer er kleine gebakken aardappelen bij en de gestoofde venkel.