Lamssteak met salade van tuinbonen, courgette en bieslook

INGREDIËNTEN

  • 450 g magere en ontbeende lamsboutsteaks zonder vet
  • 2 grote takken fijngehakte verse rozemarijn
  • 2 koffielepels olijfolie
  • 1 koffielepel vlierbloesemsiroop

Voor de salade van tuinbonen, courgette en bieslook :

  • 175 g verse of diepgevroren tuinbonen, geblancheerd
  • 2 middelgrote courgettes, in schijfjes gesneden
  • 100 g kerstomaten, in twee gesneden
  • 2 eetlepels fijngehakte verse bieslook

Voor de vinaigrette :

  • 3 koffielepels rode wijnazijn
  • 2 koffielepels extra virgin olijfolie
  • 2 koffielepels vlierbloesemsiroop

BEREIDING

  • Doe de rozemarijn, wat peper en zout, olijfolie en vlierbloesemsiroop in een ondiepe schotel en vermeng. Wentel daar de lamsboutsteaks in aan beide kanten, dek af en plaats 1 uur in de koelkast.
  • Voor de salade: doe alle ingrediënten in een grote kom. Voor de vinaigrette: doe alle ingrediënten in een glazen bokaal, kruid met peper en zout, draai er het deksel op en schud goed door elkaar. Giet deze vinaigrette over de salade en vermeng.
  • Bak intussen de lamssteaks onder een voorverwarmde grill of op de barbecue, ongeveer 6 tot 8 minuten aan elke kant of tot wanneer de vleesjus helder ziet.
  • Serveer deze lamsboutsteaks met de salade en dikke sneden roggebrood of volkorenbrood.

Tips en kooktijden

AANTAL PERSONEN: 

4