Lamssteak met salade van tuinbonen, courgette en bieslook
INGREDIËNTEN
450 g magere en ontbeende lamsboutsteaks zonder vet
2 grote takken fijngehakte verse rozemarijn
2 koffielepels olijfolie
1 koffielepel vlierbloesemsiroop
Voor de salade van tuinbonen, courgette en bieslook :
175 g verse of diepgevroren tuinbonen, geblancheerd
2 middelgrote courgettes, in schijfjes gesneden
100 g kerstomaten, in twee gesneden
2 eetlepels fijngehakte verse bieslook
Voor de vinaigrette :
3 koffielepels rode wijnazijn
2 koffielepels extra virgin olijfolie
2 koffielepels vlierbloesemsiroop
BEREIDING
Doe de rozemarijn, wat peper en zout, olijfolie en vlierbloesemsiroop in een ondiepe schotel en vermeng. Wentel daar de lamsboutsteaks in aan beide kanten, dek af en plaats 1 uur in de koelkast.
Voor de salade: doe alle ingrediënten in een grote kom. Voor de vinaigrette: doe alle ingrediënten in een glazen bokaal, kruid met peper en zout, draai er het deksel op en schud goed door elkaar. Giet deze vinaigrette over de salade en vermeng.
Bak intussen de lamssteaks onder een voorverwarmde grill of op de barbecue, ongeveer 6 tot 8 minuten aan elke kant of tot wanneer de vleesjus helder ziet.
Serveer deze lamsboutsteaks met de salade en dikke sneden roggebrood of volkorenbrood.