Lamsvlees met groene boontjes en nieuwe aardappelen

INGREDIËNTEN

  • 4 dunne steaks van lam
  • 500 g nieuwe aardappelen, in twee of in vier gesneden
  • 1 zakje van 300 g prinsessenboontjes of groene asperges, schoongemaakt
  • 2 eetlepels kant-en-klare tartaarsaus
  • 1 sjalot of ½ kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 zakje van 25 g bladpeterselie, fijngehakt
  • 25 g verkruimelde fetakaas of geraspte parmezaan
  • 1 koffielepel koolzaadolie
  • 1 bakje kerstomaten, in schijfjes gesneden voor de afwerking

BEREIDING

  • Kook de aardappelen 5 tot 7 minuten, doe er de groene boontjes of asperges bij en kook 3 tot 4 minuten extra.
  • Vermeng de tartaarsaus met de sjalot of ui in een grote kom. Roer er de peterselie en de kaas onder.
  • Laat de groenten uitlekken, doe ze bij de tartaarsaus en roer om.
  • Verwarm een grote bakpan met antiaanbaklaag. Strijk de steaks in met olie, kruid met peper en zout en bak ze 2 tot 3 minuten aan elke kant.
  • Serveer de steaks met de groenten in tartaar en decoreer met enkele schijfjes kerstomaat.

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 15 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4