Spring naar de inhoud
contact
Home
LAM & RUND
lamsvlees
rundvlees
British kwaliteits
Voedingswaarde
Dierenwelzijn en het milieu
Recepten
Homemade
RECEPTEN VAN ONZE CHEFS
Nieuws
Onze publicaties
FR
Menu
Home
LAM & RUND
lamsvlees
rundvlees
British kwaliteits
Voedingswaarde
Dierenwelzijn en het milieu
Recepten
Homemade
RECEPTEN VAN ONZE CHEFS
Nieuws
Onze publicaties
FR
Lamsvlees met groene boontjes en nieuwe aardappelen
INGREDIËNTEN
4 dunne steaks van lam
500 g nieuwe aardappelen, in twee of in vier gesneden
1 zakje van 300 g prinsessenboontjes of groene asperges, schoongemaakt
2 eetlepels kant-en-klare tartaarsaus
1 sjalot of ½ kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
1 zakje van 25 g bladpeterselie, fijngehakt
25 g verkruimelde fetakaas of geraspte parmezaan
1 koffielepel koolzaadolie
1 bakje kerstomaten, in schijfjes gesneden voor de afwerking
BEREIDING
Kook de aardappelen 5 tot 7 minuten, doe er de groene boontjes of asperges bij en kook 3 tot 4 minuten extra.
Vermeng de tartaarsaus met de sjalot of ui in een grote kom. Roer er de peterselie en de kaas onder.
Laat de groenten uitlekken, doe ze bij de tartaarsaus en roer om.
Verwarm een grote bakpan met antiaanbaklaag. Strijk de steaks in met olie, kruid met peper en zout en bak ze 2 tot 3 minuten aan elke kant.
Serveer de steaks met de groenten in tartaar en decoreer met enkele schijfjes kerstomaat.
Lam
Tips en kooktijden
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 15 minuten
AANTAL PERSONEN:
4