Masala lamsburgers

INGREDIËNTEN

  • 450 g lamsgehakt
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd of geraspt
  • 2 kleine knoflooktenen, gepeld en fijngehakt
  • 1 stuk verse gember van 2,5 cm, geschild en fijngehakt
  • 1 kleine groene chilipeper, zonder de zaadjes en fijngehakt
  • 2 koffielepels garam masala
  • 2 eetlepels fijngehakte verse koriander

BEREIDING

  • Doe alle ingrediënten voor de hamburgers in een grote kom en vermeng. Maak er met licht vochtige handen 4 hamburgers van met een diameter van 9 cm. Dek ze af en plaats 20 minuten in de koelkast.
  • Bak de lamsburgers 6 tot 8 minuten onder een medium warme grill of op de barbecue tot wanneer ze goed gebakken zijn en de vleesjus helder ziet.
  • Serveer deze lamsburgers tussen naanbroodjes of andere broodjes naar keuze, samen met een lepel mangorelish, enkele blaadjes sla en een apart slaatje.

Tips en kooktijden

AANTAL PERSONEN: 

4