Pasta met lam, tomaat en aubergine

INGREDIËNTEN

  • 400 g fijne reepjes lamsvlees of steak
  • 2 eetlepels koolzaad- of zonnebloemolie
  • 1 fijngesnipperde ui
  • 1 aubergine of grote courgette, in blokjes
  • 1 eetlepel gedroogde kruidenmix
  • 2 eetlepels balsamicoazijn of worcestersaus
  • 2 blikken van 400 g tomatenblokjes met knoflook
  • 1 koffielepel suiker
  • 300 g verse pasta (wij gebruikten pappardelle)
  • 50 g ricotta of mozzarella, in stukjes
  • Voor de afwerking: 1 tot 2 eetlepels fijngehakte verse dille of bladpeterselie

BEREIDING

  • Verwarm de olie in een grote pan met antiaanbaklaag. Voeg de fijngesnipperde ui, blokjes aubergine of courgette toe en stoof 2 minuten aan. Bestrooi de reepjes lams- of rundvlees met de gedroogde kruiden, doe ze ook in de pan en bak 2 minuten aan.
  • Kook intussen de pasta zoals aangeduid staat op de verpakking, laat uitlekken en zet opzij.
  • Terwijl de pasta kookt, doe de balsamicoazijn of worcestersaus, tomatenblokjes en suiker in de pan van het vlees. Kruid met peper en zout en laat 4 tot 5 minuten sudderen.
  • Doe de pasta bij de vleesmengeling en roer er de stukjes ricotta of mozzarella onder. Werk af met de verse dille of bladpeterselie en serveer onmiddellijk.

I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 20 minuten

AANTAL PERSONEN: 

4