Picanha steak met rub van cayennepeper en kruiden

INGREDIËNTEN

  • 2 magere picanha steaks, entrecote of biefstuk
  • 2 koffielepels olie

Voor de rub van cayennepeper met kruiden:

  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 koffielepel gedroogde rozemarijn
  • 1 koffielepel cayennepeper
  • 1 koffielepel knoflookzout
  • Versgemalen zwarte peper

Voor de salsa van ananas en tomaat:

  • 50 g fijngesneden verse stukjes ananas
  • 6 kerstomaten of pruimtomaten in blokjes gesneden
  • ¼ kleine rode ui, gepeld en fijngehakt
  • ½ limoen, het sap en de schil ervan
  • 2 koffielepels koolzaadolie of extra virgin olijfolie
  • 1 klein handvol fijngesneden verse korianderblaadjes

BEREIDING

  • Haal de steaks minstens 1 uur op voorhand uit de koelkast, leg ze op een groot bord, dek af met aluminiumfolie en breng ze op kamertemperatuur.
  • Doe alle ingrediënten voor de salsa in een kommetje, dek af met plasticfolie en houd opzij op kamertemperatuur.
  • Doe alle ingrediënten voor de rub in een kommetje, vermeng en doe deze mix vervolgens in een groot diep bord.
  • Verwarm een grillpan met antiaanbaklaag op een medium hoog vuur, zonder olie, tot wanneer de pan goed warm is. Wrijf intussen de steaks aan beide kanten in met de rub en de olie.
  • Bak de steaks al naargelang jouw keuze.

Voor een steak van 2 cm dik :

  • Voor rood (saignant) gebakken steak: 2½ minuten aan elke kant
  • Voor medium (à point) gebakken steak: 4 minuten aan elke kant
  • Voor goed doorbakken (bien cuit) steak: 6 minuten aan elke kant

 

Haal de steaks vervolgens uit de pan, leg ze op een warm bord, dek af met aluminiumfolie en laat het vlees enkele minuten rusten.

Serveer deze steaks met knapperig brood en de salsa van ananas en tomaat.

Tips en kooktijden

AANTAL PERSONEN: 

2