Spring naar de inhoud
contact
Home
LAM & RUND
lamsvlees
rundvlees
British kwaliteits
Voedingswaarde
Dierenwelzijn en het milieu
Recepten
Homemade
RECEPTEN VAN ONZE CHEFS
Nieuws
Onze publicaties
FR
Menu
Home
LAM & RUND
lamsvlees
rundvlees
British kwaliteits
Voedingswaarde
Dierenwelzijn en het milieu
Recepten
Homemade
RECEPTEN VAN ONZE CHEFS
Nieuws
Onze publicaties
FR
Pilafrijst met lam
INGREDIËNTEN
500 g blokjes lamsvlees, van de schouder of de bout
1 ui, gepeld en fijngehakt
2 el paprikapoeder
1 el zonnebloemolie
1 kaneelstokje
600 ml groentebouillon
300 g rijst
50 g gedroogde abrikozen, fijngehakt
Fijngehakte koriander
Kwartjes citroen
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe een beetje olie in grote pan met antikleeflaag, plaats ze op het vuur en bak er de blokjes lamsvlees 6 tot 8 minuten in aan.
Doe het lamsvlees in een braadslee.
In de pan: stoof er de ui in aan, samen met de paprikapoeder. Doe dit bij het lamsvlees in de braadslee en voeg de kaneel en de bouillon toe.
Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 1 uur tot anderhalf uur sudderen in de oven.
Voeg de rijst toe en laat 20 tot 30 minuten garen in de oven.
Haal de braadslee uit de oven, verwijder het kaneelstokje en voeg de abrikozen en fijngehakte koriander toe.
Lam
Tips en kooktijden
Voorbereiding en baktijd : 2 uur
Serveer met kwartjes citroen.
AANTAL PERSONEN:
4