Pilafrijst met lam

INGREDIËNTEN

  • 500 g blokjes lamsvlees, van de schouder of de bout
  • 1 ui, gepeld en fijngehakt
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 kaneelstokje
  • 600 ml groentebouillon
  • 300 g rijst
  • 50 g gedroogde abrikozen, fijngehakt
  • Fijngehakte koriander
  • Kwartjes citroen

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Doe een beetje olie in grote pan met antikleeflaag, plaats ze op het vuur en bak er de blokjes lamsvlees 6 tot 8 minuten in aan.
  3. Doe het lamsvlees in een braadslee.
  4. In de pan: stoof er de ui in aan, samen met de paprikapoeder. Doe dit bij het lamsvlees in de braadslee en voeg de kaneel en de bouillon toe.
  5. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 1 uur tot anderhalf uur sudderen in de oven.
  6. Voeg de rijst toe en laat 20 tot 30 minuten garen in de oven.
  7. Haal de braadslee uit de oven, verwijder het kaneelstokje en voeg de abrikozen en fijngehakte koriander toe.

Tips en kooktijden

Voorbereiding en baktijd : 2 uur

Serveer met kwartjes citroen.

AANTAL PERSONEN: 

4