Doe de blokjes rundvlees in een grote kom en kruid ze met peper en zout.
Doe de helft van de olie in een grote pan met antiaanbaklaag en bak er het rundvlees 3 tot 4 minuten in aan tot wanneer het overal mooi bruin ziet. Doe de blokjes rundvlees vervolgens in een grote kookpot met deksel.
Voeg de cider, bouillons, tijm en laurierbladeren eraan toe.
Breng aan de kook, zet het vuur lager, dek de kookpot af en laat 1 ½ uur pruttelen.
Doe de parelgerst erbij, dek de kookpot opnieuw af en laat nogmaals 1 ½ uur pruttelen, roer alles regelmatig om.
Verwarm intussen de overige olie in dezelfde pan van het vlees en stoof er de uien 10 tot 15 minuten in aan op een zacht vuur tot wanneer ze gekaramelliseerd zijn. Haal de pan van het vuur, voeg er de champignons aan toe en roer om.
Tijdens de laatste 5 tot 10 minuten van de bereiding, doe de uien en champignons in de kookpot en laat ze mee pruttelen.
Serveer deze warme runderbouillon met knapperig vers brood en/of seizoensgroenten.