2 koffielepels kant-en-klare jerk kruidenmix of pasta
2 little gems, in de lengte doormidden gesneden
½ citroen, het sap ervan
2 koffielepels verse tijmblaadjes
Uit de keukenkast :
2 eetlepels koolzaad- of olijfolie
2 koffielepels fijne kristalsuiker of vloeibare honing
BEREIDING
Bereid de vinaigrette voor de little gems: doe het citroensap, de tijmblaadjes, de helft van de olie en kristalsuiker of honing in een kommetje en vermeng. Strijk daar beide binnenkanten van de little gems mee in en houd opzij.
Strijk beide steaks in met de jerk kruidenmix en bak ze onder een voorverwarmde grill of op de barbecue, al naargelang jouw keuze. Voor rood gebakken: 2 minuten aan elke kant; voor rood tot medium gebakken: 3 tot 4 minuten aan elke kant; voor medium gebakken: 5 tot 7 minuten aan elke kant.
Leg de steaks op een warm bord, dek af met aluminiumfolie en laat ze 5 tot 10 minuten rusten. Leg de little gems de laatste 2 minuten onder de grill met de doormidden gesneden kant naar boven. Of leg ze op de barbecue, deze keer met de doormidden gesneden kant naar beneden.
Leg de little gems op een bord. Vermeng de rest van de olie met de kruiden, giet dit over de little gems, leg de steaks ernaast en werk af met extra blaadjes tijm. Serveer onmiddellijk met platbrood of andere broodjes.