Steak met relish van tomaten en veenbessen

INGREDIËNTEN

  • 2 magere rib-eye steaks, entrecote of rumpsteak
  • 1 blik van 400 g kerstomaten of tomatenblokjes
  • 2 grote knoflooktenen, gepeld en fijngehakt
  • 50 g verse of gedroogde veenbessen
  • 2 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie

BEREIDING

  • Maak de saus: doe de tomaten in een grote kookpot, voeg daar de knoflook aan toe, de veenbessen, wat peper en zout en de helft van de olijfolie.
  • Breng deze saus aan de kook, zet het vuur lager en laat 15 minuten sudderen, terwijl je regelmatig roert. Haal de kookpot van het vuur en voeg de verse peterselie toe.
  • Verwarm een grillplaat of grote bakpan met antiaanbaklaag. Kruid de steaks met peper en zout, strijk ze aan beide kanten in met de rest van de olijfolie en bak ze al naargelang jouw voorkeur.
  • Leg de steaks op een bord en serveer met de relish, gebakken champignons en aardappelwedges.

Tips en kooktijden

AANTAL PERSONEN: 

2