½ kleine komkommer, zonder de zaden en in staafjes gesneden, de grootte van een lucifer
1 koffielepel zeezout
2 eetlepels rijstazijn of witte wijnazijn
½ koffielepel fijne kristalsuiker
1 eetlepel fijngehakte verse munt
Blaadjes sla voor de afwerking
BEREIDING
Voor de gepekelde groenten: doe alle groenten in een grote kom, voeg het zout eraan toe, meng voorzichtig onder elkaar, dek af en laat 20 minuten rusten, roer regelmatig om.
Voor de rub: doe alle ingrediënten in een kommetje, vermeng en houd opzij.
Doe alle gepekelde groenten in een grote zeef en spoel af onder koud stromend water. Laat het vocht 10 minuten in een grote kom uitlekken. Reserveer 2 eetlepels van het opgevangen vocht.
Doe vervolgens de groenten in een grote kom en voeg er de suiker en azijn aan toe. Roer alles voorzichtig om en laat 30 minuten rusten zodat alle smaken zich kunnen ontwikkelen. Voeg er vervolgens het opgevangen vocht aan toe en de munt. Kruid met peper en zout en roer alles goed om.
Verwarm een grillpan met antiaanbaklaag. Wrijf de steaks aan beide kanten in met olie en de rub en bak ze al naargelang jouw voorkeur.
Serveer deze steaks tussen gegrilde ciabattabroodjes, leg op het onderste deel van het broodje enkele blaadjes sla en werk de steaks bovenaan af met de gepekelde groenten.