Steaks van lamsbout met pesto van waterkers

INGREDIËNTEN

  • 2 steaks van ontbeende lamsbout

Voor de pesto van waterkers:

  • 25 g ongezouten pistachenoten
  • 25 g waterkers
  • 25 g geraspte parmezaan
  • 60 ml koolzaad- of olijfolie

BEREIDING

  • Voor de pesto : doe de pistaches, waterkers, parmezaan en 50 ml olie in een blender, kruid met peper en zout en mix tot een grove pesto.
  • Verwarm een pan met antiaanbaklaag op een middelmatig hoog vuur. Strijk de steaks in met de rest van de olie, kruid met peper en zout en bak ze 6 tot 8 minuten aan elke kant. Leg de steaks op warme borden.
  • Lepel een beetje pesto op elke steak (eventueel in plakjes gesneden) en serveer met gegrilde paprika’s of kerstomaten en knapperig brood. Serveer de rest van de pesto apart.
I love Beef and Lamb

Tips en kooktijden

Deze steaks kun je eventueel ook op de barbecue klaarmaken. En de pesto is bovendien ook erg lekker bij lamskoteletjes of lamsribbetjes.

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 16 minuten

AANTAL PERSONEN: 

2