Traag gegaarde lamsborst met Caraïbische kruiden

INGREDIËNTEN

  • 900 g – 1,3 kg magere en ontbeende lamsborst (niet opgerold)
  • 2 kleine uien, gepeld en in vier gesneden
  • 2 scotch bonnet pepertjes of rode Caraïbische pepertjes, zonder de zaadjes en in twee gesneden
  • 4 knoflooktenen, gepeld
  • 2 koffielepels gemalen Jamaicaanse peper
  • 1 zakje van 15 g verse tijmblaadjes
  • 100 ml sojasaus
  • 50 ml bruine rum
  • 1 koffielepel zout
  • 3 eetlepels bruine suiker

BEREIDING

  • Voor de marinade: doe alle ingrediënten in een keukenrobot en mix tot wanneer je een gladde pasta hebt.
  • Leg de lamsborst op een grote snijplank en maak met een scherp mes aan beide kanten meerdere inkervingen in het vlees. Leg het vlees op een ondiepe schotel.
  • Met behulp van plastic wegwerphandschoenen, wrijf de lamsborst aan beide kanten in met de pasta. Dek af en laat de hele nacht marineren in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 150 °C (130 °C heteluchtoven). Haal de lamsborst uit de marinade, leg het vlees in een ovenschotel bedekt met aluminiumfolie en plaats op het ovenrooster.
  • Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en laat 1 uur en 40 minuten traag garen in de oven of tot wanneer het lamsvlees mals is.
  • Beëindig de baktijd van de lamsborst en leg het vlees op een warme barbecue of onder een middelmatige warme grill gedurende 10 minuten, draai het vlees één keer om.
  • Snij de lamsborst in repen en serveer met gegrilde groenten.

Tips en kooktijden

Je kunt eventueel ook een kant-en-klare Caraïbische pasta gebruiken of een andere marinade naar jouw keuze.

Ook kun je de lamsborst volledig op de barbecue klaarmaken. Reken ongeveer 3 uur (indirect vuur) en draai het vlees na 45 minuten om.

Voorbereiding: 15 minuten

Bereiding: 2 uur 20 minuten

AANTAL PERSONEN: 

6