Traag gegaarde lamsborst met dille en citroen

INGREDIËNTEN

  • 900 g – 1,3 kg magere en ontbeende lamsborst (niet opgerold)

Voor de marinade :

  • 4 eetlepels fijngehakte verse dille
  • 2 citroenen, de geraspte zeste en het sap ervan
  • 3 eetlepels koolzaad- of olijfolie

Voor de salade van aardappel en rode biet:

  • 450 g aardappelen, charlotte bijvoorbeeld, in vier gesneden, gekookt, uitgelekt en afgekoeld
  • 1 zakje van 250 g rode bietjes, uitgelekt en in blokjes gesneden
  • 4 eetlepels kant-en-klare mayonaise met citroen
  • 3 eetlepels fijngehakte verse bieslook

BEREIDING

  • Vermeng alle ingrediënten voor de marinade.
  • Leg de lamsborst op een grote snijplank en maak met een scherp mes aan beide kanten meerdere inkervingen in het vlees. Leg het vlees op een ondiepe schotel.
  • Met behulp van plastic wegwerphandschoenen, wrijf de lamsborst aan beide kanten in met de marinade. Dek af en laat de hele nacht marineren in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 150 °C. Haal de lamsborst uit de marinade, leg hem in een ovenschotel bedekt met aluminiumfolie en plaats op het ovenrooster.
  • Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en laat 1 uur en 40 minuten traag garen in de oven of tot wanneer het lamsvlees mals is.
  • Doe alle ingrediënten voor de salade in een grote kom, meng voorzichtig onder elkaar, dek af en houd opzij.
  • Beëindig de baktijd van de lamsborst en leg het vlees op een warme barbecue of onder een middelmatige warme grill gedurende 10 minuten, draai het vlees één keer om.
  • Snij de lamsborst in repen en serveer met de salade.

Tips en kooktijden

Voorbereiding : 20 minuten

Bereiding: 1 uur 40 minuten

AANTAL PERSONEN: 

6