900 g – 1,3 kg magere en ontbeende lamsborst (niet opgerold)
Voor de marinade :
4 eetlepels fijngehakte verse dille
2 citroenen, de geraspte zeste en het sap ervan
3 eetlepels koolzaad- of olijfolie
Voor de salade van aardappel en rode biet:
450 g aardappelen, charlotte bijvoorbeeld, in vier gesneden, gekookt, uitgelekt en afgekoeld
1 zakje van 250 g rode bietjes, uitgelekt en in blokjes gesneden
4 eetlepels kant-en-klare mayonaise met citroen
3 eetlepels fijngehakte verse bieslook
BEREIDING
Vermeng alle ingrediënten voor de marinade.
Leg de lamsborst op een grote snijplank en maak met een scherp mes aan beide kanten meerdere inkervingen in het vlees. Leg het vlees op een ondiepe schotel.
Met behulp van plastic wegwerphandschoenen, wrijf de lamsborst aan beide kanten in met de marinade. Dek af en laat de hele nacht marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 150 °C. Haal de lamsborst uit de marinade, leg hem in een ovenschotel bedekt met aluminiumfolie en plaats op het ovenrooster.
Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en laat 1 uur en 40 minuten traag garen in de oven of tot wanneer het lamsvlees mals is.
Doe alle ingrediënten voor de salade in een grote kom, meng voorzichtig onder elkaar, dek af en houd opzij.
Beëindig de baktijd van de lamsborst en leg het vlees op een warme barbecue of onder een middelmatige warme grill gedurende 10 minuten, draai het vlees één keer om.
Snij de lamsborst in repen en serveer met de salade.